Postitatud: T juuli 22, 2014 12:23 pm Postita teema: Juttu Volgade remondist
Kuna see aasta on võõraste Volgadega palju tegemist olnud siis mõtlesin, kirjutada siia nendest. Seinalehe lugejate soovil.
Hiljuti palusin siit foorumis abi kinni jäänud süütelukuga. Pole,selge, miks see lukk töötamise lõpetas aga asendatud ta sai. Kuid sellega alles tõeline väljakutsete jada hakkas.
Suve alguses pöördus minu poole,kohalik elanik murega,et tema kunagi ostetud Volga ei taha koostööd teha. Kuna väikelinnas,kus ma elan pole eriti võtta inimesi, kes detailiselt vanade autode hingeelu teaksid. Nõustusin siis tema autoga tegelema.
Auto ise oli säärase seisus ja kohas,kui ma temani jõudsin:
Algul oli jutt,et katki on vaid pagasi lukk ja süütelukk aga kõik muu toimis. Pagasiruumi lukk oli kahjuks juba nii ära oksüdeerunud seestpoolt,et tuli omadest varudest teine lukk võtta. Süüteluku puhul aitas vaid meisel ja vasar,kuna roolilukk oli peal ja autot ei saanud liigutada.
Olles need probleemid seljatanud. Uurisin kuna auto viimati töötas!? Täpset aega teada ei saanudki aga peale küünalde puhastamist ja õliga silindrite määrimist, tekkis tunne,et no küll ta tööle läheb. Aga esimene kord asja ei saanud. Starter koostööd teha ei soovinud ning kollektori peale voolas bensiin.
Viimase vastu aitas, ära sulanud karburaatori akna asendamine uuega. Kuid starter tööle ei hakanud tee või tina. Lisaks oli ka süütepool koostöö lõpetanud. Proovisin starterit elustada koputades seda vasaraga,kuid ei mõjunud. Ühel palaval õhtupoolikul, võtsime auto omanikuga nõuks ta tööle vedada oligugi,et paagis on 10.a vana bensiin.
Tegime mitu katset aga lõpuks võttis auto eluvaimu sisse:
http://youtu.be/v8P_hoVSc6M?list=UU-vpyli4nuaAnD4ZFtCz7KA http://youtu.be/RAsbJVORbQQ?list=UU-vpyli4nuaAnD4ZFtCz7KA
Tööle ta sai aga minu jaoks jäi õhku küsimus,kuidas see auto lühistunud süütepooli ja kehva starteriga suutis sõita oma algsest kodust sinna,kus ma temaga tegelesin? Jutt on 159 km!
Võiks siin panna punkti sellele jutule aga ei saa.Selle ja teiste sarnaste autodega tuleb lähiajal veel tegevust ja seiklusi, mida tasub pildis ja sõnas kajastada.
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis
volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest. volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida
kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.