Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 354 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Gaz 24 (1978), sm.Västrik
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Gaz 24 (1978), sm.Västrik
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 772

TeadePostitatud: K jaan 10, 2024 6:50 pm    Postita teema: Vasta viitega

Sm Västrik! Uskumatult kohusetundlik päevikupidaja väga ilusate värviliste piltidega! Tore on lugeda, kuidas rohelisel Volgal läheb!
Ikkagi väga korralik auto!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 1139

TeadePostitatud: L jaan 13, 2024 2:47 pm    Postita teema: Vasta viitega

2023 aasta kevad tuli teisiti.

Oli teada, et Ettevaatust auto jälle toimub ja seetõttu tundus juba märtsis olevat sobilik Volga korraks "kontrolli mõttes" hämarusest välja ajada. Miski ei olnudki vahepeal katki läinud.

Juba aastavahetusel oli sm.Tihhonovi vahendusel minuni jõudnud nääripakk mehannilt, milles tutikad logarid. Et mitte seltsimehele oma laiskusega pettumust valmistada, vajasid need hädasti paigaldamist. Eeldasin, et küll nüüd läheb passitamiseks, vandumiseks ja uute aukude puurimiseks nagu alati, aga keres leidunud kruviaukude keermepuuriga sodist ja roostekaitsevahendist puhastamise järel sobisid need täiesti ideaalselt. Vene detailide puhul suisa šokeeriv kvaliteet.

Enne suurüritust ja tehnoülevaatust näis vajalik lõpuks ära vahetada ka umbes viimased kõik selle auto omamise aastad loksunud rooliots. Seda mul muidugi ei leidunud, aga õnneks leidub meil sm. gazik, kes juba mure kurtmisele järgnenud päeval mu kodu ette lendas ja kilesse mässitud rooliotsade paki ulatas. Üks neist tõesti ka auto külge sobis ja seega olen tänaseni seltsimehele ühe korraliku GAZ 24 rooliotsa "sees", sest nii labaste vahenditega nagu raha ei olnud ta nõus arveldama. Very Happy

Nüüd oli maanteel jälle kuidagi kindlam tunne ja ühtlasi ka ülevaatuspunktis veidi vähem piinlik. Seal on alati öeldud, et järgmiseks korraks tuleks see rooliots kindlasti ära vahetada, kuid õnneks ei ole see neil endil kunagi järgmisel korral meeles olnud. Seekord saime aga puhtalt lehelt juba hoopis heitgaasidest, õõtsapukside lõtkust ja muust tühjast-tähjast rääkida.

Ja oligi aeg suurürituseks. Nagu ikka, komplekteerisid vana rohelise ekipaaži mu poeg ja vend, kes sõpradega kenasti kõik auto viis kohta ära täitsid, nii et ta tagavedrud päris maadligi vajusid. Kuigi see lõhnab vängelt korruptsiooni järele, läbis masin vilunud meeskonna juhtimisel Volga kohta pööraselt suurt, kuid legaalset sõidukiirust üles näidates palju kilomeetreid ja kauneid maakohti ning lõpetas päeva täiesti ausalt välja teenitud esikohal. Trassil kandilises Tšaikas reisinud meeskonna teatel olevat tegu olnud nähtusega "maanteede hirm" ja suured tänud nii Sm.Tihhonovile kui mu abikaasale fotode eest, sest korraldajana ma ise neid eriti teha ei jõudnud.

Tubli soorituse jooksul ei ilmnenud ühtki tehnilist riket ja kui öösel tagasi Tartusse jõudsime, võtsime tähistamiseks ühed burksid ja arutasime veel pikalt kui palju elamusi see päev, äge seltskond ja need ilusad autod taaskord pakkusid.

Kaua ei saanud aga loorberitel puhata, sest tegelikult olid mu autol ju kõik need aastad puudu ka porilapatsid. Need ootasid riiulil paigaldamist ning Ettevaatust Auto ajal ulatas taaskord mehann mulle seltsimehelikult paki porilapatsite kinnitamiseks vajalike tsingist kiiskavate kronsteinidega, mille ta ise valmistanud oli. Seega puudusid nüüd igasugused argumendid nende paigaldamist edasi lükata. 

Mõistagi tuli kronsade kaunis tsingipind värviga lohakalt mustaks tuisata, et komplekt autentsem välja näeks ja kuigi mul originaalpolte ja -mutreid kuskilt võtta ei olnud, said nad täpselt kataloogi mõõtudele vastavate kaasaegsete kinnitusvahendite abil oma kohale ja mu meelest muutus auto üldpilt kohe palju korrektsemaks.

Juba mitu head aastat vajas tegelikult vahetamist ka mootoriõli ning seegi tülikas toiming sai 2023 aasta suvel jälle tehtud.

Rohkem ei osanudki sõitmiseks põhjuseid leida ja olles möödaminnes maainimeste eluga tutvunud, läks roheline Volga jälle garaaži, et järgmist hooaega oodata.

Ilusat talve kõigile ja loodetavasti kohtume selgi kevadel! Smile

Parimate soovidega,
Sm. Västrik
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 772

TeadePostitatud: T jaan 16, 2024 10:51 pm    Postita teema: Vasta viitega

Sm. Västrik! Päriselt ka, olete väga hea mehaanik lisaks korrektsele päevikupidamisele!
Mul on väga hea meel, et lõpuks õiged porilapatsid külge said!
Kuna NL-i tooted on algusest peale “täiusliku disainiga,” siis vähemalt GAZ 21-st kuni GAZ 3111-i on mitmed mutrid, poldid, kruvid muutumatu kujuga. Seega palun teata porilapatsite kinnituskronsteinide poltide/mutrite originaalmõõdud ja usun, et leian kinnitusvahendite “kogust” originaaldetailid värske kollase tsingiga!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Lehekülg 12, kokku lehekülgi 12

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud