Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta
  


· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum



Praegu on, 501 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA


Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Ettevaatust Auto 2019
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Ettevaatust Auto 2019
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
 
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Ãœritused ja komandeeringud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: R juuli 12, 2019 12:40 am    Postita teema: Vasta viitega

Pesulas käidud, tankisime paagid täis ja võtsime välja sularaha. Ettevaatus Auto korraldajad arveldavad ikka veel ainult sularahas. Ei ole nad hankinud makseterminali ega suvatsenud ka mingit äppi teha. Üle kümne aasta juba toimetanud ja arveldamine ainult hõlma alt. Karju appi või äppi.
Igatahes, kui lõpuks pered ja varud Karupesast peale pakitud saime ja keskväljakule jõudsime olid juba esimesed Volgad ilusti platsis


Ja järjest laekus neid juurde.


Keskväljak oli Volgadele broneeritud. Sm Västrik tuli selleks varahommikul kohale ja pani lindid välja, et laupäevahommikused keskuse külastajad ei hõivaks väljapaneku ala. Siis kui Volgad kohale jõudsid korjas seltsimees lindid ära. Enamus keskuse külastajatest said ise ka aru, et toimub mingi üritus ja näe ühte moodi autod on rivis.
Aga alati leidub mõni topski või olukorraga mitte arvestav isik, kelleks seekord osutus rahvalemmik Škoda juht, mida oli hea parkida vabale kohale kahe Volga vahel. Selgitasin just sel hetkel ühele teisele silmaklappidega autojuhile, et: „Tere! Palun ärge parkige oma sõidukit siia kohale. Täna on siin Volgade kokkutulek!“. Sain vaid ringi keerata ja oligi hall-metallik-diisel kahe Volga vahel nupsti pargitud ja omanik läind. Õnneks oli lühike poekülastus ja kohe kui koht vaba sai sinna sm Mehann juhatatud.


Järgmine tähelepanuväärne hetk oli siis avakõne korraldajalt, kes poodiumi puudumisel (imelik, et see liikuv platvorm, mis Mustvees nii mugavalt kohal oli, seekord eemale jäi) ronis trepi otsa ja tegi ühtlasi tahtmatult reklaami ka äripindade rendile. Saime teada, et on jätkuvalt tore ja uskumatu, et me kõik ikka veel pärast kõiki neid aastaid ja hoolimata ilmast alati sellisel hulgal kohale tuleme ja veel paljud terve pererahva kaasa meelitavad. Igatahes selgus, et tore on vastastikku, nii korraldajatel kui osalejatel ja paistis, et ka pealtvaatajatel. Tore, igatahes.


Lugesin masinad kokku, korraks oli platsil 50 Volgat. Siis algas ekipaažide teele saatmine ja need kes sõidust osavõtta ei soovinud asusid ka oma sihtkohtade poole teele.


No ja kui pea pooled masinad juba teele olid asunud veeres platsile ka üks Moskvalane.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: L juuli 20, 2019 12:57 am    Postita teema: Vasta viitega

Sel aastal saime stardist ära viimaste seas. Kuna ekipaažis on ka kaks veel kasvavat organismi, siis meie tempo on teistest veidi aeglasem ja kohati võtame ette pause. Otsustasin kohe, et Pühajärve poole me ei lähe, kuna siis pole lootustki teiste Volgadega hiljem kokku saada. Isegi Otepääl ei tahtnud hakata punkte läbi käima, arvasin, et oleme niivõrd palju teistest maas ja keerasin autonina kohe Rõngu poole.
Veidike sõites sain aru, et vist oleme selle lõikamisega põhigrupist siiski liigselt ette rebinud ja Rõngu suunal olevasse bussipeatusesse jõudsime uhkes üksinduses.


Ettevaatust Auto ei ole autoorienteerumise üritus vaid Volgade kokkutulek, mille raames pakutakse kokkutulnutele võimalust, minna korraks ajas tagasi ja kogeda neid hetki Volgadega kus need autod olid igapäevasõidukid. Üks erisus, mis selle ürituse tavalisest autoorienteerumisest erinevaks ja eriliseks teeb on ka küsimused, millele tuleb õiged vastused leida. Ei ole nii, et tuiskad pidurikriginal kohale ja hakkad kuskile märgitud tähte või koodi otsima, vaid pead leidma vastuse küsimusele, mida korraldaja on seda kohta külastades välja mõelnud. Ega see ka kerge töö ei ole, palju sa ikka küsid, et kes on oma eksistentsi siia jäädavalt afišeerinud jmt. Seekord võisime vaid oletada kui rõõmus võis korraldaja olla kui leidis bussipeatuse kioski anknaraamilt sinna kellegi poolt igavusest lõigatud sälgud. Ka see on möödunud kunst. Enam ei kanta kaasas nuge, nüüd on taskus arvufon ja sälke pole millegagi teha, kui just mingi äpp pole viimasel ajal leiutatud.


Paar klõpsu perealbumisse ja sõit võis jälle alata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Jan 10, 2006
Teateid: 765
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: P juuli 21, 2019 5:24 pm    Postita teema: Vasta viitega

Sm. Mirski on väga põhjalikult ette võtnud EA ürituse edastamise!
Äärmiselt kiiduväärt ning põnev lugemine!
Lisan omalt poolt ka paar meeleolu pilti.
Esimesel pildil "tuntud" kaalumajas paluti otsida kaalu
tootja nime...
Meie "paraku" pigem sportliku võistkonna liige leidis
tootja nime kohe üles kaalu noolelt...
Aga, no loe sa neid väikeseid tähti välja, mis moodi seda võõrapärast nime hääldada - see võttis veidi aega. Aga küll on hea,
kui hetke pärast tuleb appi pere väiksem liige, kes näeb asju hoopis teise nurga alt, hoopis teisel kõrgusel ja vastus ongi silmapilkselt käes. Kaalu jalale allpool oli suurte tähtedega kirjtatud tootja "Armalit".


Teine foto aga juba peale meeleolukat vastuste teadasaamist
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: E aug 05, 2019 10:40 pm    Postita teema: Vasta viitega

Järgnevalt vurasime Paluprea mõisa juurde ja edasi Hellenurme mõisa poole. Enne Hellenurme mõisamaja jäi silma teeäärse elamu juures must Volga. Kas siin on punkt, või on lihtsalt Volgaomaniku kodu, või läks ekipaaž kellelegi külla – igasugused mõtted käisid peast läbi. Samas kaart ei valetanud, punktini tuli veel edasi sõita.


Hellenurme mõisahoone on ilus, kena koha peal ja õnneks ka korda tehtud. Lisaks punktile vastuse saamisele saime palava vastuvõtu ka kohalikelt külameestelt.


Veidi edasi oli juba vesiveski koos kohaliku kiisuga – oi kui nunnu, proua Mirskile kassid meeldivad. Kui tabeli esiotsa sooviks jõuda, siis kiisupilte teha ei jõua aga mulle praegu see rahulikus tempos kulgemine sobib. Võimalik, et 10 aasta pärast on juba poiss see kes utsitab „vanamees anna talda“.


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: E aug 26, 2019 10:03 pm    Postita teema: Vasta viitega

Ah jaa, Hellenurme ja Palupera vahel kohtasime esimest Volgat trassil.


Rõngus aga olid juba ekipaažid ees. Kuigi igal pool oleks tore olnud haarata kaamera ja muudkui pildistada, pidin ju samal ajal rooli keerama ja nii ongi need kaadrid tehtud juhuslikult, kui mahti sain. Rõngu kiriku juures trehvasime kokku Ülariga. Tal lapsed juba suuremad ja seiklushimu täis. Punkte nopiti agaralt ja sain vaid paar sõna vahetada, kui läinud nad juba olidki.


Rõngu aleviku kaarti Regio atlases ei ole, seega päris täpselt nagu aru ei saa, kuidas need tänavad seal sees kulgevad. Et asi veelgi „lihtsam“ oleks, toimus Rõngu keskväljaku juures ka mingi võistlus ning mingid tänavaotsad olid kinni. Leidsime üles aia nurgas oleva punase sappari ja põrutasime tänava lõppu, kus metsatuka sees oli laululavaauk. Esialgu uhkes üksinduses. Proua lippas kergel jalul mäest alla, ise jäin kaameraga auto juurde valvesse, et mõni kaader võtta.


Juba peagi oli platsis doktorihärra – talle oleks vist ikkagi kiirabi Volgat vaja – sõidab teine nagu ühest kriisikoldest teise.


Hetk hiljem oli kohal ka ZMZ406 mootoriga masinaga Andruse ekipaaž


nende vahelt paistab ka vana tuttav 162AAK – kõik need masinad on olnud kõrgetel kohtadel sellel sõidul läbi aastate.


hk-khmm


Ettevaatust auto on pereüritus. Väljasõit nii noortele kui veel noorematele. Ühel hetkel kõik korra jooksevad. Lihtsalt nii kaasahaarav on see hasart.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: N aug 29, 2019 11:53 pm    Postita teema: Vasta viitega

Järgmise punktini: Rõngu Vasallilinnuse juurde jõudmine oli lihtne. Vastuse leidmine võttisa aga aega. Ekipaaže oli seal palju ja mulle hakkas juba tunduma, et pr Mirski on vastuse nimel asunud vasallilinnuses arheoloogilisi kaevamisi teostama. Igatahes aega läks ja asja ei saanudki. Ise luusisin samal ajal auto juures ja pildistasin Volgasid, kuna lapsed olid otsustanud väikese uinaku kasuks.

Ega see punkt vist tegelikult kellelegi liiga kergelt ei tulnud. Nägin päris palju Volgasid tiirutamas seal.


Kevad juba ammu mägede taga ja enam ei mäletagi, kas vahepeal veel punkte sai läbitud aga järgmised ülesvõtted tegin juba Rannu jõujaamas ja rahvamaja lähistel. Ütleme nii, et see „Airosooli“ asja sain ka otsida mõnda aega nagu Mõmmipapa oma prille. Ise parkisin veel „Barbara külakeskuse“ sildi alla ja kõmpisin tükk maad tagasi rahvamaja ümbruses otsides seda….
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: P sep 01, 2019 7:29 pm    Postita teema: Vasta viitega

Üks pilt pidavat olema tuhat sõna. Videos on ju tuhandeid pilte.
Üks video kellegi hr Leps poolt on YouTube-s üleval.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: E sep 09, 2019 10:08 pm    Postita teema: Vasta viitega

Meie reisi järgmine punkt viis meid vana kiriku juurde Lülles. Veidi kaarti ja internetti uurides selgus, et tegemist ei ole just eriti lihtsa nimega kirikuga vaid „Rannu Issanda Jeruusalemma Minemise kirikuga“


Huvitav kuidas meil Eestimaal on erinevad usud, tunnistused ja tavandid kõrvuti vaid kiviviske kaugusel. Rannu õigeusukiriku ja Rannu kiriku vahel tegime peatuse veel ohvrialtaril, kus tuli leida ukse erilisem kivi ning see ka kuidagi sõnastada, mulle tundus „fossiil“ kõige asjakohasem, Vist sai õigesti.


Korraldajatele meeldivad vist teadete tahvlid. Tihtipeale tuleb uurida, et kes, mida müüb ja millal Lavkaautobuss ka kohal käib.
Meenub naljakas seik, kus autolammutuse ebaviisakas jorss sai „karistuseks“ punktiks määratud ja poole ürituse pealt pidi vaene mees telefoni välja lülitama. Üks ilus laupäev lihtsalt hakkas tema telefon aina helisema ja aiva neid Volga varuosi päriti. Kõigile ta igatahes vastata ei jäksanud, või siis sai aku tühjaks. Igatahes ülbik on siiamaani Volgafolklooris nagu laulu sisse pandud. Ikka teeb nalja kui seda lugu meenutada.
Sel korral võib vaid ette kujutada kui tore kuulutus vaatas sm Västrikule Kaarlijärve bussipeatuse teadetetahvlilt vastu vaatas. Kui meie sinna sõudsime olid igatahes agarad inimesed kõik telefoni numbrid kaasa haaranud.
Ma julgen kahtlustada veidi ka konkurentsi pelgavaid kaassõitjaid, kuna kahtlaselt värskelt rebitud kontsad olid tahvli ees maas. Kes iganes see olla ka võis. Kui sa seda siit loed, siis olgu sul häbi. Ei ole ilus. Mõne jäänuki ja maa vedelenud kontsa alusel suutsin juba peaaegu õige nr dešifreerida kui meie kõrval peatus peakohtunik kes õige nr kohe ka kuulutusele juurde kirjutas.


Järgnes juba traditsiooniline kaalumaja. Vahepeal hakkaski juba kuidagi imelik hõre tunne tekkima, et äkki sel aastal ei olegi. Õnneks läks suht trassi keskel üle.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: T sep 24, 2019 11:29 pm    Postita teema: Vasta viitega

Järgmine peatus sepikoja hoov. Selle keskel suur laev. Meenus vana hädaabi kõne „Mäo ristis põleb laev“. Oli mingi jaht jäänud elektriliinidesse vedamisel ja põleski vist treileri peal maha. Kõnekeskuse vastuvõtjad vist päris kohe Päästjaid välja ei saatnud…

Igatahes, see oli ka esimene koht kus trehvasin kamraad Koomikuga uuesti kokku. Hall vuras kenasti ja uhke kaarega keerati letti.



Sel aastal jäi minule igatahes Volga suurürituselt silma, et võrreldes teiste vanatehnikaga seotud küsimustega oli proportsionaalselt suurem osa seotud ZAZ tüüpi sõidukitega. Igalt poolt pidi neid otsima, puurida tagant ja puuriida vahelt, tee äärest ja võsa seest.

No siin hoovipeal oli neid lausa kaks.



Edasi vurasime poe ette mingi tädi Veera või Maali numbrit otsima ja siis Kombaine vaatame. Fotoka koukisin uuesti välja siis kui suure tee poole vurasime. Olin veel paarisaja meetri kaugusel kui maanteel sõitis Tartu poole treiler Vana Volgaga. Sain ühe uduse pildi ka. Üldiselt aga päris naljakas situatsioon, kus Volgasõidul kus Otepääl oli platsis 50 masinat sõidab sul 51. korralik eksemplar plate peal nina eest mööda. Eriti huvitavaks läks Viljandi pool, kus mingi punkti juures seisis sarnase värvilahendusega Vana Volga ühe maja ees koos sapakaga….Dejavu?

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: N okt 03, 2019 9:55 pm    Postita teema: Vasta viitega

Veidi enne Emajõe lähet märkasime Verevi bussipeatuses ühte Vana Volgat reisiseltskonnaga kapoti alla piilumas. Peatusin siis minagi ja läksin kaema, et äkki antakse midagi.


Selgus, et kütusevooliku lekke peatamiseks õnnestus stuts küll pesast välja keerata aga tagasi enam keere ei tahtnud minna. Koukisin siis oma tööriistakastist lukustuvat tangid ja lõiketangid ning lasin seltsimeestel edasi askeldada. Ise haarasin taas fotoka ja asusin kalendrifotode jahile. No et äkki näkkab.
Klõpsisin siit ja sealt, eks enamus ole selline huupi päästmine. Mõned toredamad jätan veel avaldamata. Ehk näeb järgmisel aastal seinalt mõnel kuul.








Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Ãœritused ja komandeeringud Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, kokku lehekülgi 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.


Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud