Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta
  


· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum



Praegu on, 149 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA


Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Gaz 24 (1975) Sm Tamm
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Gaz 24 (1975) Sm Tamm
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine
 
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: T juuli 13, 2010 1:48 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tänud info eest!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: E sep 06, 2010 10:29 am    Postita teema: Vasta viitega

Suvi läbi olen mööda kaunist kodumaad ringi vuranud ning kogunud rohkelt positiivseid emmotsioone külapoe esistest juhuvestlustest ning tänavapildis mööda vuhisevatest naerunägudest.

Üldiselt olen ka auto enda käitumisega rahul. Kõik hea aga lõppeb kord ning aeg-ajalt nõuab raudne armuke enamat kui õli ja bensiin. Nii juhtus ka minuga eelmisel reedel. Kristiine ringteed läbides kadus ootamatult mootori jõudlus ning olin sunnitud otse viadukti all end maantee serva suruma. Esimesed 10 minutit ei saanud isegi rooli tagant välja sest mööduvad trollid, bussid ning autod lihtsalt pidid mööda saama. Lõpuks sain siiski ukse avatud ning asusin autot Madara peale lükkama. Saingi sellega nii palju hakkama, et mu masin enam peavoolu ei seganud. Siis aga juhtus midagi mis pani mind täna üle pika aja sulge haarama...

Tahan jagada oma tänutunnet ja austust eravärvides liikuvale politseibussi meeskonnale. Ilmselt olin neile oma hädas silma jäänud ning tublide meestena pakkusid nad abikäsi. Neli kätt leidsidki koha mu pagasniku servas ning aitasid ületada väikese tõusu Madara tänava alguses, mida ise üksi vaevalt oleksin suutnud teostada. Lükkasime koos auto parkimiskeelu märgi alla ning mehed lahkusid pikema jututa. Suutsin küll abi eest tänada kuid tunnen, et pean neid ka kuidagi muud moodi meeles pidama. Oli ju ikkagi tegemist meestega, kes olid nii veendunud mu auto töökindluses, et ei peljanud mind isegi keelumärgi alla seisma jätta. Smile

Õnneks oligi lahendus lihtne ning pärast bensuvooliku läbi puhumist sain kohe jälle teele asuda. Igatahes, peab korra Videviku tänaval ära käima, et ei peaks rohkem Eesti politsei lahke meelega mängima.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm. Autojuht
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Dec 09, 2007
Teateid: 551
Asukoht: Rapla mk.

TeadePostitatud: E sep 06, 2010 6:17 pm    Postita teema: Vasta viitega

No need olid küll libapolitseinikud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Jan 10, 2006
Teateid: 766
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: E sep 06, 2010 10:32 pm    Postita teema: Vasta viitega

Ei tea midagi...Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: P mai 15, 2011 6:32 pm    Postita teema: Vasta viitega

Nähes teiste seltsimeeste kevadist sagimist muutus minugi hing rahutuks. Eriti veel kuna selle talve jooskul polnud kordagi Volgale kätt külge pannud või muidu näppe õliseks teinud. Vabandan end sellega, et sain uue aasta alul isaks ning see täidab käed millegi palju armsamaga (ning teeb näpud tihtilugu kokku millegi palju hullemaga kui õli Smile ).

Vaikselt tegin ettevalmistusi juba paar nädalat tagasi. Laadisin aku ning lasin sõbral auto rehvide olukorra üle kontrollida. Eile sai siis aku kaenlasse haaratud ning sõitsin sõbra juurde kindla plaaniga auto korraks tuksuma panna. Plaan õnnestus! Natuke pumpamist kapoti all kui juba oligi kuulda bensu lurinat. Käivitus esimesest võtme keeramisest. Natuke pidi peatama väiksemaid lekkeid kuid tundsin end piisavalt turvaliselt, et teha ka väike tiir metsa äärde. Olid toredad esimesed paar kilomeetrit sel hooajal.

Uus elukord võtab oma osa ning tean juba ette, et sel aastal jääb Ettevaatust Auto vahele. Kahju! Plaan on aga käia paaris pulmas ning nokitseda mõne pisidetaili kallal. Ehk saab siiski asjalik hooaeg!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: K juuli 13, 2011 10:53 pm    Postita teema: Vasta viitega

Üle pika aja jälle on mida kirjutada ja näidata.

Kirjutama paneb asjaolu, et eelmisel nädalal sai probleemideta ligikaudu 100 km maanteed läbitud. See on suur saavutus arvestades, et kapotialune on mul veel korda tegemata ning viimasel ajal on masin palju seisuaega saanud. Seekordse sõidu põhjuseks olid pulmad. Päris pruutpaari transpordiks ei julge enda masinat pakkuda kuid pulmaväravaid võis küll natuke värvikamaks muuta. Loodan sarnast lusti sel hooajal veel paar korda kogeda.

Näidata oleks üks eksperiment, mida olen juba pikalt plaaninud. Nüüd, kus natuke juba ka teha on õnnestunud, võin selle seltsimeestele ette kanda. Esimene vasikas läks küll ootuspäraselt aia taha aga andis piisavalt lootust ja indu, et edasi tegutseda. Nimelt, valmistan oma volgale uut znak'i.

Mida tegin:

Voolisin vana ja katkise märgi poolenisti plastiliini. Ümber väänasin plekist raami ning kui soovitud kuju valmis katsin vaseliiniga.

Välja ulatuvad kruvid katsin koktelikõrrega ning ühe tüki kõrrest asetasin ka märgi kõrgema koha otsa. Sellest avausest oli plaan hiljem vorm täis valada. Mudelivalmistajate foorumeis tuhnides ja targematelt ideid maha vehkides surusin ka plastiliini sisse mõned augud, millest pidid hiljem saama kahe vormipoole fiksaatorid. Said kah!

Täitsin esimese vormipoole spetsiaalse vormi tegemise silikooniga.




Kui silikoon oli hangunud sain selle pleki seest kätte


Eemaldasin plastiliini, puhastasin sellest märgi ja vormi pinnad ning asetasin pleki sisse teistpidi. Asjatundjate sõnu järgides ei proovinud vana märki valatud silikoonist veel lahti sikutada. Jube soov oli sinna taha kiigata küll. Hirv oli ju juba valatud ja oleks tahtnud näha kuidas välja kukkus. Võõpasin jälle ka vaseliiniga kokku.


Valasin vormi teise poole.


Välja tuli kena valge kummist klots.


Suurema vaevata andis kummist vorm end keskelt pooleks rebida. Õnneks oli vaseliin oma töö hästi teinud.


Kergelt eemaldus ka tagumine pool.


Lõikasin paaril poldil pea maha ning keerasin otsa mutrid. Tundus, et nii võiks poldi ots plastiku sees ilusam välja näha. Originaalis on märgi sisse valatud poldi ots randiga ning spetsiaalsete soontega, mis takistavad mutri otsa keeramisel plastikust lahti murdumist. Sellist ma ei lootnudki kuskilt leida ning originaalmärgi seest ka ei raatsinud võtta. Lootsin, et sama rolli täidab minu poldi puhul see sisse valatud mutter. Kartuses, et otsad jäävad ikkagi liiga hästi märgi seest paistma värvisin need musta markeriga üle. Hiljem tuli välja et see oli viga.


Teipisin puhastatud vormipoolte küljed omavahel kinni ja valmistusin täitma spetsiaalse UV kiirgust kannatava polüestervaiguga.


Valamise töövahendid.


Valamise ajal polnud aega pilti teha kuid võib öelda, et improviseeritud valunõuna töötas soojakastme purk täitsa hästi. Ülemine ava andis õhku peale ning juga oli ilus ühtlane. Ei tea kas segasin vaiku ja kõvendit liiga vähe või oli suhe paigast ära igatahes lõpu poole muutus segu juba nii süldiks et ei tahtnud enam purgist välja mahtuda. Õnneks oli selleks ajaks vorm juba täis ka (seda arvasin siis).

Tegin järele jäänud süldist mõned testvormid ning nende põhjal nägin, et vaik kuivab suhteliselt aeglaselt kui ei saa õhku. Võtsin nädala pärast julguse kokku ja piilusin vormi vahele. Minu pettumuseks oli see ikka veel natuke vedel. Veel nädal hiljem julgesin lõpuks vormi lahti võtta. Mõtlesin et saagu mis saab. Niikuinii olin juba natuke nädala eest piilunud ning ka valamise hetkel vormi palju muljunud. Ootused olid madalad. Avades vaatas vastu selline märk.

Mullid sees.


Pealispind ebatasane.


Markeri must värv vaigu sisse lahustunud.


Samas on läbipaistvus hea ja märgi sisemine täpsus ka ilus.


Järgmise valuga olen targem. Ostsin vaigu sisestamiseks loputussüstla ning lasen sellega vormi survega ääreni täis. Polte ei pane avadesse enne kui see tehtud. Selliselt peaksid need avad töötama kui õhu vormist väljastajad. Kui valu lõpetatud panen vormi raskuse alla seisma ja ei näpi mitu nädalat. Samuti ei värvi ma enam markeriga poldi otsi vaid ostsin uued mustad ilma peata poldid (sisemine kuuskant). Pole küll nii vastupidav pöördele kuid ümber jääb rohkem vaiku ja ehk murdub seetõttu raskemini. Eks näis mis saab.

Jätkub...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 06, 2004
Teateid: 1203
Asukoht: Tallinn, Nõmme

TeadePostitatud: K juuli 13, 2011 11:52 pm    Postita teema: Vasta viitega

Milline huvitav postitus. Kiiduväärt ettevõtmine.
Kas oled tutvunud ka selle kodulehega?
http://www.timohapponen.net/muovimerkki/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
Sm. Metalliotsija
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Dec 01, 2004
Teateid: 575
Asukoht: Käesalu, Keila vald

TeadePostitatud: N juuli 14, 2011 11:59 am    Postita teema: Vasta viitega

Aiai, kui põnev! Projekt EI-st on saanud projekt JAH - znakid tootmisse! Hiilgav, sm. Tamm, hiilgav. Me oleme oma volgaüritusega tõepoolest süviti minemas.

Millal suudame valmistada originaalmustriga 14" rehve ja GAZ-21 automaatkäigukaste, valgetest roolidest rääkimata?



D. Metallov. Kirjutab välja diplomi ratsionaliseerimise eest. 50 rbl. preemiat ka.
_________________
Haapsalu EPT
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: N juuli 14, 2011 1:14 pm    Postita teema: Vasta viitega

Timo Happoneni lehega olen tuttav jah. See oli mu idee käivitamise üks olulisemaid mootoreid. Enne kui olin Variant Eesti suurepärase tootevalikuga tutvunud olin isegi valmis soomest sealset mainitud kraami hankima.

Mis puutub 21. rooli valmistamisse siis selle teostamine oleks tõesti huvitav. Endal küll üksnes 24 garaazis kuid znaki valmistamise kogemuste põhjal tundub et see ei olekski nii keeruline projekt.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 08, 2004
Teateid: 2784
Asukoht: Telliskivi, Viimsi

TeadePostitatud: R juuli 15, 2011 8:59 am    Postita teema: Vasta viitega

Väga põnev. Lisaks projektile enesele oli põhjust nautida ka erinevate fotode tausta.

"Rahu, rahvasaadikud!" küll see znak ka millalgi valmis saab.
_________________
Terve aasta poole aastaga
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: P juuli 17, 2011 12:13 am    Postita teema: Vasta viitega

Sõidan küll ainult kaks korda aastas aga näe ministeeriumi auto leiab mu ikkagi just siis kui pean foori taga starterit kasutama. Smile

Tervitused 162 AAK-ile!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: E okt 31, 2011 11:13 pm    Postita teema: Vasta viitega

Nonii, selleks korraks hooaeg läbi!
Kinkisin autole veel enne lõplikku talvepuhkusele saatmist kardinad ning tegime perega linna vahel mõned ringid. Ehk on lohutuseks, et teda sel aastal nii vähe tuulduma viisin ning suve hakul pööbli kombel järjekordse kleepekaga katsin. Ise loodan, et käivitub kevadel seetõttu natuke paremini.

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 08, 2004
Teateid: 2784
Asukoht: Telliskivi, Viimsi

TeadePostitatud: T nov 01, 2011 12:50 am    Postita teema: Vasta viitega

Sm. Tamm, kardinad on kahtlemata edevad. Aga kuna see znakk ikkagi valmis saab?
_________________
Terve aasta poole aastaga
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: T nov 01, 2011 8:47 pm    Postita teema: Vasta viitega

Znaki valmistamisest loodan kunagi anda ka pikema pildilise ülevaate kuid lühidalt võib öelda, et õnnestunud variant ootab veel tegemist. Viisin lõpule esimese variandi värvimise ning hõbetamise ning ei jäänud tulemusega rahule. Valasin uue märgi ning ka see tuli hullem kui esimene. Viimaks valasin uue silikoonvormi ning ka see ebaõnnestus (vist). Nüüdseks on esimene sats polüestervaiku ära kivistunud nii et pean uue satsi ostma ning vigadest õppides jätkama. Alla ma ei ole igatahes andnud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sm Tamm
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 14, 2006
Teateid: 226
Asukoht: Viimsi vald

TeadePostitatud: E apr 30, 2012 3:58 pm    Postita teema: Vasta viitega

Minu jaoks algas täna uus hooaeg. Peamiseks tunnuseks sellest hetkel on bensu maitse huultel, mida leevendab teadmine, et ta käivitus taas.

Kapoti alla kummardudes pidin siiski tõdema, et nii ei saa seal kaua enam asjalood jätkuda. Nõuka vanasõna küll ütleb, et kui asi töötab, siis ära torgi aga hoolimata ilusasti nurruvast mootorist pean ikkagi midagi ette võtma. Muidu ma ülevaatuselt läbi ei veere, Pärnumaast rääkimata.

Vana teema lõpetuseks mainin, et ostsin ennustatavast uute znakkide turuhinnast mõnevõrra soodsamalt ühe vanema põlvkonna repro ning ei näe nüüd niipea põhjust enda valuvorme riiulist välja tõsta. Tänud selsimehele!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine
Lehekülg 6, kokku lehekülgi 9

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.


Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud